Søvn er min passion 

- vedvarende og god søvn er mit mål

Gennem min vejledning får mennesker tilliden til og troen på søvn tilbage og genfinder deres fulde power og glæde i livet

Få din første søvnvejledning til 0 kr!

Når du skriver dig op, tilmelder du dig samtidig nyhedsbrevet fra Heltgodnat. Du kan nemt afmelde dig med enkelt klik.

Herunder kan du læse om mig, mit møde med søvnløsheden og mine vigtigste skridt ud af et liv i fysisk og mentalt underskud. Hvis du hellere vil læse om søvnvejledning (så interessant er jeg heller ikke), så kan du læse mere om det i blogindlægget Hvad er søvnvejledning?


Det sagde knæk! 

Jeg hørte det godt, men jeg lyttede ikke. Den dag for lidt over 12 år siden, hvor smerten skød gennem ryggen og benene forsvandt under mig. Det var den dag, jeg stod med 2 poser tomme flasker på vej i Kvickly og ryggen sagde STOP!

Der lå jeg midt ude i gangen og råbte og skreg.

Forinden lå mange år med fokus på at gøre alt så godt og rigtigt som muligt.

Dygtig i skolen og pligtopfyldende på arbejdet.

Jeg var min egen største kritiker og var ikke særlig venlig. 

Selv her i smerten var det selvfølgelig min egen skyld og mig, min ryg, der var noget galt med. Jeg kunne ikke røre mig. Jeg var bange for at svigte andre og opdagede ikke, at jeg svigtede mig selv. 

Jeg blev ramt på søvnen 

Min læge ordinerede piller og ind i seng. Jeg var frustreret, ked af det, og vildt træt på grund af smerterne. Jeg havde svært ved at få sammenhængende søvn. Efter 14 dage fastlåst i sengen var mit humør i bund og jeg var fuld af gråd, fortvivlelse og håbløshed.

Smerten kunne håndteres med piller og var blevet mere almindelig for mig – vildt hvad man kan tilpasse sig og vænne sig til! Den manglende søvn var dog ekstra  drænende.

Heldigvis fik en ven bukseret mig til en fantastisk kropsbehandler, der gik i gang med at rette min ryg ud. Så snart det begyndte at hjælpe, hoppede jeg op på den gamle velkendte hest og fortsatte ufortrødent min deroute.

Jeg gik i sort 

Tilbage på arbejde og med ansvar for et nyt stort projekt, var jeg i gang med at undervise nogle kolleger, da jeg helt ud af det blå (sådan oplevede jeg det dengang), mistede synet på det ene øje. Bum! Øjet og jeg gik i sort!

Lægens diagnose: stress med følgende sygemelding. Synet kom heldigvis hurtigt igen og jeg holdt på med mine kropsbehandlinger. Da jeg langsomt begyndte at slappe rigtigt af, begyndte jeg at få susende lyde for mit ene øre. Selvom jeg fik det bedre, følte jeg stadig, at jeg var defekt.

Hvad var det, jeg gjorde forkert? Hvorfor kunne jeg ikke bare få fred og ro? Det måtte helt sikkert være mig, der var noget galt med.

Det største skridt 

Tilbage på jobbet efter 3 måneders sygemelding havde jeg den obligatoriske samtale med min nærmeste leder. I den fik han sagt til mig, at jeg var for engageret. Du læste rigtigt … for engageret!

Vi havde vidt forskellige måder at gå til udviklingsarbejde på. Han ville finde ud af, hvad der ikke virkede, så vi kunne fikse det. Jeg ville i stedet finde ud af, hvad der virkede og arbejde med, hvordan vi kunne få mere af det. 

Det var op ad bakke.

Næste morgen vågnede jeg med en knude i maven. Kroppen var tung og mit hjerte råbte. Hjernen prøvede at overdøve med fornuft. Men nu lyttede jeg. Det blev min sidste dag. Jeg sagde op! Nu skulle mit engagement sgu bruges det rigtige sted og på noget, som også var godt for mig.

Det vildeste skridt

Jeg startede med at tage en uddannelse i åndedræt og bevægelse. Åndedrættet var en vigtig del i mine kropsbehandlinger. Det havde haft en mærkbar effekt på mit nervesystem nærmest med det samme. Som det nysgerrige væsen jeg er, måtte jeg simpelthen lære, hvorfor det var så kraftfuldt.

Jeg trak vejret, trænede og sugede til mig. I processen fik jeg det så godt fysisk, at jeg fik mod på at tage den tur til New Zealand, som jeg altid havde drømt om, men aldrig troet, at min ryg ville tillade.

Jeg pakkede rygsækken og tog helt alene om på den anden side af jordkloden, hvor jeg bruget 3 måneder på at rejse rundt med buskort, telt og vandrestøvler. Jeg mødte fantastiske mennesker og knyttede venskaber for livet. Jeg har været afsted hele 3 gange og oplever landet som mit andet hjem.

Det vigtigste skridt

Tilbage i DK gav rejsens oplevelser og min nye uddannelse mod, energi og lyst til at undervise og holde foredrag om åndedrættet. Der var overraskende stor interesse. Jeg fik mange spørgsmål om søvn i forbindelse med snorken og søvnapnø.

I den periode begyndte larmen i øret desværre også at tage til og det påvirkede lynhurtigt min søvn. Jeg huskede med gru tilbage på tiden med usammenhængende søvn og flossede følelser.

Jeg fik sværere ved at falde i søvn og havde lange perioder ud på natten, hvor jeg lå vågen. Først var det udelukkende på grund af lyden i mit indre øre, men senere vågnede jeg også, når den ikke var der!

Selvom alt andet gik godt i mit liv, var jeg ved at udvikle et rigtig dårligt forhold til min seng. Og så blev jeg bange. Var det nu slut med at kunne sove godt?

Det bedste skridt

Hos min læge var der ikke meget hjælp at hente. En folder med søvnråd og mulighed for sovemedicin hvis de søvnløse nætter tog til. Hos ørelægen fik jeg en sang om, at det måske, måske ikke var tinnitus men nok noget, jeg måtte lære at leve med. Belært fra tidligere erfaring med at uddanne mig ud af mine problemer, gik jeg i gang med at læse om søvn. Det var den, jeg havde mest brug for at få tilbage på sporet.

Om det var skæbnen (hvis man tror på den slags) eller bare rent held, må stå hen i det uvisse. En dag jeg stod og vaskede op, var der pludselig en stemme i radioen, der talte om søvnvejledning. Jeg fandt ud af, at der var kommet en helt ny uddannelse i Danmark. 

Nogle måneder efter kunne jeg gå i gang med at studere og lære mig selv at sove godt igen. Et år efter havde jeg min første klient.

Skridt der sparede mig for kronisk søvnløshed 

Det var mindblowing, hvad jeg lærte om søvn på den uddannelse. I dag kan jeg se, hvor meget jeg var direkte på vej ind i at udvikle kronisk søvnløshed med 110 km i timen. 

Nu kunne jeg pludselig se, at mine tanker og handlinger faktisk fik den stik modsatte effekt af, hvad jeg prøvede at opnå. De fjernede mig ikke fra søvnløsheden, de fastholdt mig i den! WHAT!?

Så snart jeg fik redskaber til, at se helt konkret og objektivt på min søvn, så det ikke ud, som jeg oplevede det.

Jeg skulle gribe søvnen an fra en helt anden vinkel. Jeg skulle ikke fikse noget, der ikke virkede. Jeg lærte i stedet, hvordan jeg kunne forbedre (og få mere af) den søvn, som jeg trods alt allerede fik. En tilgang der virkede bekendt og gav så sindssygt meget mening for mig!

Skridt for skridt kommer søvnen tilbage 

Jeg aftalte med mig selv at prøve at køre et søvnforløb igennem på 8 uger med brug af mine nye redskaber. Jeg mærkede hurtigt den første bedring på kvaliteten, som straks gav mig mere energi og mindre ubehag i kroppen.

Bare én dårlig nat og jeg faldt per automatik i mine gamle mønstre. Det var det sværeste ved at være sin egen søvnvejleder – at fange sig selv i det og rette op. Men jeg holdt fast og uge efter uge begyndte min træthed at virke solid og sund i stedet for diffus og flosset. Så selvom jeg oplevede lejlighedsvis sus for øret (også i dag), så blev trætheden stærkere og føltes mere naturlig.

Mine opvågninger blev derfor også færre og kortere. Efter 8 uger var jeg tilbage på 7 og er med tiden nået op på 8 timer.

Skridt der giver frihed 

Der findes ikke noget quickfix, men jeg er ikke længere fanget i søvnløse perioder. Det er jo den vildeste frihed at få og have! Jo vidst har jeg dårlige nætter, men det kan ingen sige sig helt fri fra at have i ny og næ. Det er helt naturligt.

Jeg kender nu de faldgruber, som jeg ved, at jeg skal undgå at droppe i (igen). Lige som man kan glide ind i søvnløshed, kan man heldigvis også arbejde sig ud af den. Jeg gjorde det efter mange spekulationer om mine vågne nætter, fordi de ødelagde min livskvalitet. Jeg har siden arbejdet med mennesker, der har gjort det efter 40 år med kronisk søvnløshed. 

Hvis du er blevet nysgerrig og gerne vil vide mere, så kan du læse mere om mit guidet 1:1 forløb. Mærker du, at du er klar til at slippe fri af dine vågne og søvnløse nætter? Så er du velkommen til at bestille en 30 min Næste step session. Den er gratis. Her finder vi ud af, hvad din største blokering på søvnen er og hvad du konkret kan gøre ved den. Tag kontakt nu.

>