Søvn og mobilen

Har du også et MEGET tæt forhold til din mobil? Hvis du sover med den, påvirker den din søvnkvalitet. Men den kan også bruges til noget godt i forhold til din søvn. Hør hvordan du let kan ændre mobilvaner, der er gode for din søvn.

Søvn og åndedrættet (afsnit 3)

Heltgodnat runder serien om søvn og åndedrættet af med en lille gave i form af en åndedrætsøvelse, der kan fungere som din helt egen gratis og naturlige sovepille. Prøv den!

Søvn og åndedrættet (afsnit 2)

I denne video forklarer forskellen på at trække vejret gennem munden og næsen. Hvordan det påvirker dit iltoptag, din krop og dit hoved og hvordan du nemt selv kan prøve at mærke forskellen.

Søvn og åndedrættet

Åndedrættet hænger uløseligt sammen med vores nervesystem og derfor også vores evne til at falde ned og kunne slappe ordentligt af. Det er vigtigt at kunne, når man gerne vil sove oven på en hektisk dag og have den vitale søvn for både krop og hjerne.

Søvn og mørke

Vi omgiver os med kunstigt lys efter mørkets frembrud. Det betyder, at det bliver sværere for kroppen at forstå, hvornår det er sengetid. Den orienterer sig nemlig efter produktionen af søvnhormonet Melatonin, som går i gang, når vi er omgivet af mørke.

Søvn og lys

Lys spiller en vigtig rolle i reguleringen af din søvn og dit humør. Det skyldes, at lys er med til at omdanne aminosyren Tryptofan til signalstoffet Serotonin, når det rammer dit øje. Vi går en mørk tid i møde, hvor det bliver ekstra vigtigt at få noget af det sparsomme og ikke mindst naturlige blå lys.

Søvn og tanker

Måske kender du det. Du har lagt dig for at sove, men så vælter tankerne frem og gør det svært for dig at falde i søvn. Vi er alle forskellige og derfor er det også meget forskelligt, hvad der virker. I denne video kommer jeg med et par bud på, hvad du kan gøre ved eller med de der tanker.

Søvn er dit fundament

Hvis du er i søvnunderskud har det direkte indvirkning på dit forhold til kost og motion. Normalt sidestilles søvn med kost og motion, men jeg argumenterer her for, at søvn nok nærmere er fundamentet for, at din kost og motion også virker efter hensigten.

Søvn og vægt

Mangel på søvn kan ses på vægten! I denne video forklarer jeg meget mere om, hvordan og hvorfor det forholder sig sådan. Endnu en god og vigtig grund til at få nok søvn, hvis i spørger mig 🙂

Søvn og hukommelse

Vil du gerne kunne huske ny input, så er det en god ide at få sovet på det. Der skal nemlig dyb søvn til at gemme informationen i din langtidshukommelse!